Belastingplannen 2024

 

 

Verlaging zelfstandigenafrek

Net als vorig jaar wordt de zelfstandigenaftrek versneld afgebouwd. De zelfstandigenaftrek, een aftrekpost voor ondernemers die aan het urencriterium voldoen, wordt in 2024 verlaagd met € 1.280,-. Vanaf 1 januari 2024 bedraagt de zelfstandigenaftrek dus €3.750,-.

Verlaging MKB vrijstelling

De MKB vrijstelling voor ondernemers die inkomstenbelasting betalen wordt verlaagd van 14% naar 12,7%. Het vrijstelde gedeelte van de winst wordt dus minder.

Aftrek Energie-investeringsaftrek (EIA) verlaagd

Vanaf 1 januari 2024 wordt het aftrekpercentage van de Energie-investeringsaftrek (EIA) verlaagd naar 40% (2023: 45,5%). Vanaf 2025 wordt daarentegen het budget voor de EIA structureel verhoogd.

Meer informatie?

Uiteraard staan wij graag voor je klaar om je te voorzien van kennis en advies. Mail of bel ons gerust.

De boekhouder die je begrijpt

Je kent ze wel, de administratiekantoren waar je een nummertje bent. Advies kost extra, je voelt je altijd dom en ze vragen nooit hoe het met je kinderen gaat.

Zo zijn wij gelukkig niet.

We kennen al onze klanten persoonlijk en maken graag tijd voor een gesprek – over fiscale mogelijkheden, financiële beslissingen en over jou. En we maken je boekhouding simpeler dankzij heldere uitleg en handige online tools. Je zou het bijna leuk gaan vinden.

Over ons

Onze ervaringsverhalen

Kymco Enjoy Hardenberg

Wind administraties doet voor mij de zakelijke administratie. Ik ben zeer tevreden over de manier van werken, Ronald is een professional die makkelijk te benaderen is en het werk naar de wens van de klant uitvoert.

Alle ervaringsverhalen