post_BPM vrijstelling bestelauto’s 2025

BPM vrijstelling bestelauto’s 2025

Koop je een bestelauto als ondernemer? Dan krijg je een vrijstelling van belasting van personenauto’s en motorrijwielen (bpm) als je de auto voor meer dan 10% gebruikt voor jouw onderneming. Deze vrijstelling vervalt per 1 januari 2025.

Bent jij als ondernemer van plan om een bestelauto te kopen voor je bedrijf? Let dan op dat je bij een aankoop vanaf 1 januari 2025 niet langer gebruik kunt maken van de bpm vrijstelling. Vanaf deze datum geldt het reguliere bpm tarief voor bestelauto’s ook voor jouw als ondernemer.

Grondslag bpm tarief

Ook de grondslag voor het vaststellen van de hoogte van het bpm tarief voor bestelauto’s verandert per 1 januari 2025. Vanaf 1 januari 2025 wordt deze niet meer bepaalt door de catalogusprijs, maar door de CO2-uitstaat van de bestelauto.

Is jouw bestelauto klaar voor de toekomst?

Voor veel ZZP-ers en kleine bedrijven is dit hét moment om de situatie rondom zijn of haar bedrijfswagen onder de loep te nemen. Ben je binnenkort een nieuwe bestelauto nodig? Dan is 2024 een jaar om nog voordelig een nieuwe bus aan te schaffen.

Meer informatie?
Mocht je vragen hebben of advies nodig zijn? Bel of mail ons dan gerust. Wij kunnen je adviseren in de fiscale zaken rondom de aanschaf van je nieuwe bus.

De boekhouder die je begrijpt

Je kent ze wel, de administratiekantoren waar je een nummertje bent. Advies kost extra, je voelt je altijd dom en ze vragen nooit hoe het met je kinderen gaat.

Zo zijn wij gelukkig niet.

We kennen al onze klanten persoonlijk en maken graag tijd voor een gesprek – over fiscale mogelijkheden, financiële beslissingen en over jou. En we maken je boekhouding simpeler dankzij heldere uitleg en handige online tools. Je zou het bijna leuk gaan vinden.

Over ons

Onze ervaringsverhalen

Bouw en Montage Willems Hardenberg

Wij zijn als nu al bijna een jaar klant bij Wind Administraties. Dit bevalt ons erg goed, Ronald is erg betrokken en vriendelijk. Er is een goede klik en dit vinden wij belangrijk. Als er iets geregeld moet worden, wordt er snel actie ondernomen. Ronald is een goede adviseur en we zijn tot op heden nog steeds blij dat we bij Wind Administraties terecht zijn gekomen.

Alle ervaringsverhalen